sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tony Halme on kuollut


Entinen kansanedustaja ja nyrkkeilijä Tony Halme on kuollut.
Tony Halme on löytynyt kuolleena kotoaan. Iltalehden tietojen mukaan Halme kuoli sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi vahvistaa Iltalehdelle, että Halme on kuollut, mutta ei vahvista kuolintapaa eikä -aikaa.
- Tapaukseen ei liity rikosta. Meillä on meneillään normaali kuolinsyyntutkinta, johon liittyvät tiedot ovat lain mukaan salaisia, perustelee rikosylikomisario Kari Tolvanen.
Tony Christian Halme oli kuollessaan 47-vuotias. Hän syntyi Helsingissä 6. tammikuuta 1963. Halmeen piti viettää syntymäpäiväjuhliaan eilen lauantaina Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.
Nyrkkeilijä ja kansanedustaja
Tony Halme tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 1993, kun hän esiintyi televisiossa Gladiaattorit-ohjelmassa.
Sittemmin Viikinki-lempinimellä tunnettu mies ryhtyi ammattinyrkkeilijäksi. Hän riisti raskaansarja Suomen mestaruuden Jukka "Pyöveli" Järviseltä vuonna 1997.
Halme kunnostautui myös kirjailijana, näyttelijänä ja laulajana.
Suorapuheinen ja isänmaallinen Halme oli ristiriitainen henkilö, jota osa rakasti ja osa vihasi. Vuonna 2003 miehen uskomaton suosio nosti hänet eduskuntaan perussuomalaisten listoilta. Halme saavutti 16 390 ääntä ja oli Paavo Lipposen (sd) jälkeen toiseksi eniten Helsingissä ääniä saanut ehdokas.
Syyteharkinta kesken
Halmeen ongelmat nousivat puheenaiheeksi viime lokakuussa, kun Iltalehti uutisoi miehen kärynneen ratista. Halme ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena.
Kotietsinnässä häneltä löytyi tuolloin laiton pistooli, toistasataa patruunaa ja mahdollisesti amfetamiinia. Jutun syyteharkinta on yhä kesken.
Huumesekoilu maksoi Halmeelle myös roolin Talvisota-näytelmässä. Miehen oli tarkoitus esiintyä Porvoon Kokonniemessä sotilaspoliisin roolissa.

0 kommenttia: